Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013 08:03

Λαζαρινός: Ο Άρης σημαίνει μπάσκετ. | Οι Κυκλάδες βγάζουν παίχτες που πρωταγωνιστούν.

Σήμερα φιλοξενούμε τον προπονητή και υπεέυθυνο ακαδημιών αλλά και βοηθό προπονητή στην ανδρική ομάδα του Άρη Σύρου κ. Λευτέρη Λαζαρινό.

κ. Λαζαρινέ σας καλωσορίζουμε στην στήλη μας. Ο Λευτέρης Λαζαρινός θα έλεγα είναι ο Άνθρωπος που θα συναντήσεις παντού στον σύλλογο του Άρη, είτε αυτό λέγετε διοίκηση, είτε ακαδημίες ακόμα και στους Παλαίμαχους. Πολυπρόσωπη η προσφορά σας στην ομάδα. Τι σημαίνει για εσάς Άρης Σύρου; : «Γεια σας  και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση σας να μιλήσουμε για μπάσκετ.

Ο ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ για μένα σημαίνει μπάσκετ δηλαδή το άθλημα που λατρεύω  και που ασχολούμαι τα τελευταία είκοσι χρόνια, είτε σαν παίχτης, είτε σαν προπονητής ή από οποιοδήποτε πόστο υπηρετώ αυτό το άθλημα. Σε αυτήν την καινούργια μας προσπάθεια δεν είμαι μόνος εξάλλου ένας δεν μπορεί να τα καταφέρει τόσο καλά, κοντά μας βρίσκεται ο πρόεδρος της ομάδας Λώρης Σαλάχας πιστός στρατιώτης αυτής της ομάδας χρόνια τώρα, το Δ.Σ, οι έφοροι των τμημάτων κατά προτίμηση  γονείς των αθλητών έτσι ώστε να ζουν και αυτοί από κοντά την προσπάθεια μας και όλες μας τις κινήσεις. Δεν θα παραλείψω να αναφέρω τον άνθρωπο που με παρακίνησε ν' ασχοληθώ με τον ΑΡΗ  και κυρίως της ακαδημίες ως προπονητή, το Μιχάλη Μανανά προπονητή του παιδικού και ανδρικού τμήματος, με το Μιχάλη έχουμε μια προπονητική χημεία καθώς και κοινό όραμα την ανάπτυξη των ακαδημιών.»

andron aris-ermoupoli-3-3-2012-2

ο Άρης έχει αρκετά τμήματα μπάσκετ, από υποδομών έως ανδρικό. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το κάθε τμήμα ξεχωριστά αλλά και αν υπάρχει κάποιο μελλοντικό πλάνο για κάτι νέο; : «Η ομάδα μας έχει στο σύνολο της έξι τμήματα και αν βάλουμε και τους παλαίμαχους εφτά ίσως το μοναδικό σωματείο στο νησί στο άθλημα του μπάσκετ που έχει αγκαλιάσει τους παλαίμαχους και σ’ αυτό χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδος.

-Η ακαδημία μας όπου είναι και το μέλλον του ΑΡΗ αλλά και του Συριανού μπάσκετ διότι αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια όλα μας τα τμήματα, αποτελείται από το τμήμα τζούνιορ ηλικίας 5-7 (25 αθλητές), τμήμα  μίνι  ηλικίας 8-11(27 αθλητές) και από το Σεπτέβρη μήνα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τμήμα πανκορασίδων. Σε αυτά τα τμήματα έχουμε ρήξη όλη μας τη προσοχή με ικανούς προπονητές όπως είναι η Κανακάρη Ελπίδα, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε σ'αυτή την ηλικία όπου τα παιδία που διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους να βάλουμε και τη δική μας πινελιά έτσι ώστε να βγουν πρώτα σωστοί άνθρωποι και μετά αθλητές.

-Το παιδικό(12 αθλητές) μας τμήμα λόγω  που υπήρχε μία ηλικιακή κοιλιά  τα προηγούμενα χρόνια τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται  με το να προβιβαστούν έξι παιδία από την ακαδημία στο παιδικό.

-Το εφηβικό (8 αθλητές) μας τμήμα ίσως είναι αυτό που υστερεί περισσότερο  βέβαια και εδώ γίνεται πολύ δουλειά για μία σοβαρή παρουσία από την καινούργια χρονιά με παιδία κυρίως που παρόλο τις μαθητικές τους υποχρεώσεις δεν ξεχνούν την αγάπη τους για το άθλημα.

-Το ανδρικό(14 αθλητές) μας τμήμα αποτελείται από μία παρέα ανθρώπων που παρόλο τις οικογενειακές τους και επαγγελματικές  υποχρεώσεις έχουν τη καψούρα τους για το άθλημα, από φέτος θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε την παλιά γενιά παιχτών που έχουμε με τους ανερχόμενους μας πιτσιρικάδες  και με τρείς ουσιώδης προσθήκες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω ποιο είναι αυτό?? πέρυσι και πρόπερσι στην παρουσία μας στο φαίναλ-φόρ και χωρίς άγχος  απολαμβάνοντας το παιχνίδι μας τερματίσαμε τρίτοι κοντράροντας  αρκετά καλά τις δύο Ναξιώτικες ομάδες, φέτος θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς στον μεγάλο τελικό.»

akadimies-ari-21-4-2013-1

όπως προείπαμε, ασχολείστε και με τους Παλαίμαχους του Άρη, ως παίκτης αλλά και ως διοργανωτής φιλικών αγώνων με φιλανθρωπικό σκοπό πάντα! Ποιοι είναι οι στόχοι και τα επόμενα φιλικά που έχετε ή θα προσπαθήσετε να κλείσετε; : «Οι παλαίμαχοι(14 αθλητές) δημιουργήθηκαν απο μία παρέα τεσσάρων αθλητών, συνάντησαν και τους παλιούς τους μπασκετικούς φίλους έφτιαξαν αυτό το τμήμα αφήνοντας τόπο στα νιάτα.

Λεγόμαστε ''ΝΕΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ'' γιατί η ηλικία μας έχει μ.ο τα 33 χρόνια, έχουμε διοργανώσει έως τώρα τρείς τέτοιες φιλανθρωπικές δραστηριότητες με την πιο έντονη την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος Βετεράνων. Η προσπάθεια μας δε σταματάει εδώ και όποτε ο χρόνος μας το επιτρέπει και όποιος συνάνθρωπος μας έχει τό έχει ανάγκη θα ετοιμάσουμε και την επόμενη μας κίνηση, κάτι έχουμε σκεφτεί αν τα καταφέρουμε και το πραγματοποιήσουμε πραγματικά θα βουλιάξει το νησί με τη παρουσία αυτών των ανθρώπων στη Σύρο.

palaimaxoi aris-dimou ermoupolis 2011

Θα θέλατε να μας πείτε πως βλέπετε εσείς το μπάσκετ στην Σύρο, αλλά και γενικότερα στις Κυκλάδες; : «Κάποτε στη Σύρο υπήρχαν έξι με εφτά ομάδες αυτό τα λέει όλα, τώρα μόνο δύο αυτό σημαίνει έλλειψη ανταγωνισμού και κινήτρου. Τα 2 τελευταία χρόνια που ο Άρης αρχίζει να κινείται σε υγιή βάση αρχίζει πάλι το μπάσκετ να αποκτά ενδιαφέρον στο νησί. Έλλειψη βέβαια χρηματοδοτών και σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που έχει καταντήσει ένα καλοστημένο μάρκετινγκ και με όλο τον ρομαντισμό που έχει απομείνει για το άθλημα νομίζω ότι κρατιέται σε ικανοποιητικά επίπεδα όχι μόνο στη Σύρο αλλά και στις Κυκλάδες.

Μη ξεχνάτε ότι το κυκλαδίτικο μπάσκετ έχει βγάλει και βγάζει παίχτες και παίχτριες που πρωταγωνιστούν λαμπρό παράδειγμα ο Ναξιώτης Μιχάλης Πολυτάρχου της ΑΕΚ όπως και τα δικά μας συριανά παιδιά η Βελούδου και ο Δρόσος, άλλωστε ποιός ξεχνάει ότι το εθνικό μας άθλημα και αυτό που προσφέρει διαχρονικά όλες αυτέ τις επιτυχίες και τις συγκινήσεις είναι το μπάσκετ.»

efivon-aris-aop-16-12-2012-1

Ποιο νομίζεται ότι θα είναι το μέλλον του Κυκλαδίτικου μπάσκετ και αν με τόσο λίγα παιχνίδια στα πρωταθλήματα που θυμίζουν περισσότερο τουρνουά, μπορούν οι ομάδες μας να είναι ανταγωνιστικές στις επόμενες φάσεις (περιφερικά κλπ); : «Σίγουρα η γεωγραφική μας θέση μας κάνει ακόμη τη ζωή πιο δύσκολη ως προς το θέμα των μετακινήσεων άρα μιλάμε για ακτοπλοϊκό ζήτημα κοινός η έλλειψη τακτικών δρομολογίων το χειμώνα  καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση των ομάδων, απλά συνεχίζουμε και όπου βγει!! Ένας άλλος παράγοντας βασικός και αυτός είναι ότι οι παίχτες  που βγάζει κάθε ομάδα κάποια παιδία εγκαταλείπουν το τόπο τους λόγω σπουδών η στρατιωτικών υποχρεώσεων οπότε ξανά από την αρχή, γιατί η κάθε ομάδα έχει ποντάρει σ αυτά τα παιδιά.

Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να δώσω απαντήσεις για το ''τουρνουά'' που γίνεται κάθε χρόνο εμείς (στήνουμε την ομάδα αγωνιστικά) και πραγματικά αν καταφέρετε να πάρετε απαντήσεις θα χαρώ να μάθω και εγώ τους λόγους, οπότε ας αρκεστούμε να χαιρόμαστε το άθλημα μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια μέσα στη χρονιά και όποτε διεξάγεται κάποιο επίσημο παιχνίδι ή το φάιναλ φόρ να θυμίζουμε με την έντονη παρουσία μας στης κερκίδες ότι το μπάσκετ είναι εδώ. Νομίζω ότι με πολύ δουλειά και με υπομονή και σίγουρα την στήριξη των ακαδημιών, όλες οι ομάδες των Κυκλάδων μαζί και εμείς θα μπορέσουμε να σταθούμε αξιοπρεπέστατα και να κάνουμε το βήμα παραπάνω, δεν υπάρχου οικονομικοί πόροι οπότε όχι αναγκαστικά, γιατί εγώ  είμαι λάτρεις της φιλοσοφίας ότι οι ομάδες θα πρέπει να τροφοδοτούνται από της ακαδημίες θα πρέπει να στηριχτούν στα δικά τους παιδιά είτε για παίχτες μιλάμε ή για προπονητές.»

basket-androu-oloi-mazi-2-2013-1

 

Φέτος όπως όλα δείχνουν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα άλλο ένα νησί όπου θα εκπροσωπηθεί με το υπό ίδρυση σωματείο του ΑΟ Άνδρου. Πως βλέπετε αυτή την κίνηση και τι θα συμβουλεύατε στους Ανδριώτης; : «Η παρουσία του νησιού της Άνδρου με γνώμονα πάντα της δικής μας φιλοσοφίας που είναι η αγάπη για το άθλημα είναι θετική για το κυκλαδίτικο μπάσκετ, παρότι τις αντιξοότητες που προανέφερα η συμβουλή μας είναι να βαδίσουν σταδιακά με μικρά και σταθερά βήματα έτσι ώστε να μπορέσουν να καθιερωθούν και αυτοί στο Κυκλαδίτικο μπάσκετ με γνώμονα πάντα την αγάπη για το άθλημα. Μη ξεχνάμε ότι η Άνδρος είναι μπασκετονήσι έχω αρκετούς φίλους που ασχολούνται με το άθλημα όπως ο Μαγουλάς Γιάννης που είναι βοηθός προπονητή στην ομάδα της Νήαρ Ηστ εδώ και δύο χρόνια.»

 

Φίλε Λευτέρη σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου και σου ευχόμαστε να είσαι πάντα έτσι δημιουργικός και κοντά στο κυκλαδίτικο μπάσκετ: «Δημήτρη εγώ ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε στη σελίδα σας. Καλή συνέχεια να έχετε και πάντα να είστε κοντά στο μπάσκετ και να συνεχίσετε έτσι αμερόληπτοι το δύσκολο αυτό έργο της ενημέρωσης.»

paidon-aris-ermouloli-10-12-2012

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares